Opleidingsorkest

Het opleidingsorkest is een orkest waarin veel jongeren op een leuke en leerzame manier samen musiceren. Het orkest staat onder leiding van Bert Groothedde.

Voor wie is het opleidingsorkest?

De Eendracht wordt regelmatig geroemd om haar jeugd. In de muziekopleiding maar ook in de orkesten die de vereniging rijk is, zijn veel jeugdige muzikanten die met veel plezier in groepsverband muziek maken. Het opleiden van goede muzikanten is voor De Eendracht van groot belang en aan de muziekopleiding wordt dan ook veel aandacht besteed. Zodra de leerlingen een half jaar les gevolgd hebben, mogen ze plaatsnemen in het opleidingsorkest.

Wat doet het opleidingsorkest?

Net als het A-orkest blijft dit jeugdorkest goed presteren en het heeft al de nodige successen achter haar naam staan. Zo heeft de jeugd in 2008 met een klinkende eerste prijs het zilver gehaald op het Nederlands Kampioenschap in de concertzaal ‘Musis Sacrum’ te Arnhem. Het jeugdorkest had zich weten te plaatsen voor dit topconcours door de promotie naar de 3e divisie in 2007. De kracht van de jeugd van De Eendracht is dat met een goede onderlinge sfeer topprestaties kunnen worden neergezet.

Komen kijken?

Het opleidingsorkest repeteert op de woensdagavond van 17:00 tot 17:45 aan de Keizersweg 2 in Wezep.