Scholenproject

START MUZIEKLESSEN EN SCHOOLORKEST DE EENDRACHT

– Muziek maakt slim –

WEZEP – Muziekvereniging De Eendracht gaat voor het tweede jaar muzieklessen verzorgen op basisscholen De Bron en De Rank. Volgende week gaat ook het schoolorkest weer van start. Dit orkest repeteert wekelijks op dinsdagmiddag in het schoolgebouw van De Bron.

Muziek maken is leuk en bovendien hebben wetenschappelijke onderzoeken bewezen dat het een zeer positieve invloed heeft op de intelligentie en de sociale vaardigheden van kinderen. Cambiumscholen De Bron en De Rank en Muziekvereniging De Eendracht hebben daarom hun krachten gebundeld. Na een succesvolle pilot in het vorige schooljaar, zullen de lessen dit jaar opnieuw worden aangeboden.

De lessen worden gegeven door professionele docenten en zijn onderdeel van het reguliere lespakket.

De komende maanden zullen de leerlingen op verschillende instrumenten leren musiceren. Deze muzieklessen worden verzorgd door Bert Groothedde, een muzikale duizendpoot die verbonden is aan De Eendracht als docent en dirigent van het B-orkest. De zanglessen neemt zang-/pianodocent Joke Hooikammer voor haar rekening. Er wordt een populair repertoire ingestudeerd. Voor de zomervakantie van 2016 worden de lessen afgesloten met een feestelijk concert.

Het schoolorkest – onder leiding van Bert Groothedde – gaat weer van start op dinsdag 3 november. Dit is een leuk extraatje voor wie al een muziekinstrument speelt of graag wil leren om samen met andere kinderen te spelen op een blaasinstrument. Deelname aan de schoolorkestrepetities is gratis. Instrumenten en muziekstukken worden beschikbaar gesteld door De Eendracht. De repetites zijn direct na schooltijd en duren 45 minuten. Er zijn nog plaatsen beschikbaar voor kinderen die graag mee willen doen. Opgeven kan bij Wieske van Bekkum, e-mail: wieske@van-bekkum.nl.