Sijtze van der Hoek

“Door het enthousiasme en de gedrevenheid van zijn vader werd Sijtze van der Hoek al op jonge leeftijd besmet met het muziekvirus. Zijn vader gaf hem vrijwel dagelijks muziekles en ’s avonds speelde hij zijn partijtje mee in de orkesten die hij dirigeerde. Tijdens zijn tienerjaren vervolgde hij zijn muzieklessen bij Tjeerd Brouwer, een geweldige en veeleisende leermeester, die hem vele facetten van het (muziek)leven liet zien. Hij speelde als cornettist bij de Nederlandse topbands – De Bazuin Oenkerk, Soli Deo Gloria (Soli Brass) en de Wâldsang. Na de middelbare school studeerde hij aan de conservatoria van Leeuwarden en Groningen. Hij werkte jarenlang als muziekdocent en dirigeerde vrijwel iedere avond een orkest.

Halverwege de jaren negentig maakte Sijtze de overstap naar het zakenleven. Hij werkte als redacteur en  redactiecoördinator bij muziekuitgeverij De Haske, had zijn eigen muziekuitgeverij Gobelin  Music Publications en werkte als sales- en marketingmanager bij ’s werelds grootste muziekuitgeverij Hal Leonard MGB.

In 2015 gooide Sijtze opnieuw het roer om. Hij ging terug de schoolbanken in en starte als personal & teamcoach zijn eigen coachpraktijk. Tegelijkertijd maakte hij met veel enthousiasme zijn rentree in de muziekwereld als dirigent, coach en presentator. Sijtze van der Hoek is een veelzijdige muzikale expert, die met zijn kennis, ervaring en gedrevenheid orkesten naar een hoger plan tilt.

Sinds november 2020 staat het A-orkest onder leiding van Sijtze van der hoek.

 

TacT Muziek

De muzieklessen worden verzorgd door professionele docenten vanuit stichting TacT Muziek.

TacT Muziek helpt bestuurders van muziekverenigingen met  stabiele muziekopleidingen, uitzonderlijke schoolprojecten en inzichtgevende adviestrajecten.  Het team van TacT Muziek bestaat uit docenten en dirigenten,  coaches en adviseurs – allen met passie voor muziek.

In onze muziekopleidingen gaan leren en plezier maken samen, met goede muzikanten als klinkend eindresultaat!

Henk Beens
Ruben Maathuis
Hanneke Veldhuizen