Rond 1900 ontstond er in Wezep een muziekkorps. Tijdens de crisisjaren van voor de Tweede Wereldoorlog leidde het muziekkorps een zieltogend bestaan. Met niet meer dan twaalf leden dreigde opheffing. Dat kon een aantal muzikanten niet aanzien en besloot op 1 september 1931 een nieuwe vereniging op te richten met een christelijke signatuur: Christelijke Muziekvereniging De Eendracht.

Vanaf de jaren ’50 ging het niveau snel omhoog. Vele successen werden behaald op concoursen en in 1960 bereikte het orkest de afdeling uitmuntendheid. Deze opgaande lijn hield men ook in de jaren daarna vast. Hoogtepunten waren de eerste prijzen die De Eendracht in 1977 haalde op de marsconcours in Hasselt en Hierden en het, onder leiding van Henk van Loo sr., promoveren naar de ere-afdeling eind jaren ’80.

In 2001 is de vereniging onder leiding van de toen net aangetreden dirigent Hendry van Loo cum laude gepromoveerd naar de hoogste afdeling. Sindsdien heeft de vereniging diverse malen op uitnodiging meegedaan aan verschillende concerten. Enkele hoogtepunten waren deelnames aan de HRFSTWND concertreeks in 2010, 2013, 2014 en 2015, een jubileumconcert met het filmshoworkest Legendary Movie Orchestra en twee examenconcerten waarin eigen leden hun D-diploma behaalden. Jaarlijks terugkerend is het Let there be praise concert. Ook werden op concoursen grote successen behaald in Zutphen, Eibergen, Ouddorp en Enschede.  Het absolute toppunt was deelname aan het ONFK in 2014. In 2015 werd na vijftien uiterst succesvolle jaren afscheid genomen van dirigent en docent Hendry van Loo. Gerben Pol werd de nieuwe muzikale leider van het A-orkest.