GROOTSE EXAMENRESULTATEN BIJ CMV DE EENDRACHT WEZEP

Categorieën A-orkest,Concerten,Evenementen,Nieuws

Wezep – Afgelopen zaterdag deden meerdere leden uit de opleidingen van CMV De Eendracht HaFaBra-examens. Alle kandidaten behaalden hun A-, B-, C- of D-diploma. De resultaten waren meer dan verbluffend. Vijf leden slaagden cum laude. De drie D-kandidaten gaven ’s avonds een examenconcert samen met het A-orkest, waarin zij een solowerk met het orkest ten gehore brachten.

 

In een strak programma legden alle negentien kandidaten tussen acht uur ’s ochtends en zes uur ’s avonds hun examen af in schoolgebouw De Bron in Wezep. Examinator was de al ruim dertig jaar actieve Willem Loff uit Enschede, geassisteerd door de familie Rozema. De interne muziekopleiding, in de vorm van Hendry en Joanne van Loo, bleek enorm succesvol. Alle kandidaten slaagden met verrassend hoge resultaten. Er werd gestrooid met negens en op het theoriedeel werden een aantal tienen behaald. Daarnaast slaagden tien leden met een puntenaantal van vijftig of meer, waaronder vijf cum laude. Naast leden van De Eendracht deden ook ruim vijf leden uit Ewijk examen in Wezep.

 

’s Avonds concerteerden de drie D-kandidaten met het A-orkest van De Eendracht in de Kruiskerk in Wezep. Tijdens dit concert brachten zij twee werken ten gehore met begeleiding, waarvan een uit het hoofd. Vera van Gelder (18 jaar, euphonium) soleerde in ‘Twilight Serenade’ en ‘Gabriela’s song’. Annemiek van Loo (20 jaar, bugel) schitterde in ‘Introduction and Caprice’ en ‘Over the rainbow’. Wendy Sietsma (19 jaar, alt-saxofoon) weerklonk in ‘Bam-bam’ en ‘…’. De examinator kwam vervolgens snel met de verlossende uitslag: Vera van Gelder werd gewaardeerd met 54 punten, Annemiek van Loo eveneens met 54 punten en Wendy Sietsma kon 54,5 punten in de tas stoppen. Alle drie cum laude geslaagd! Examinator Loff benadrukte hoe uniek deze avond was: “Doorgaans doen hooguit twee leden D-examen en nu drie en dan ook nog alle drie extreem goed!”

 

Tijdens het examenconcert werd ook stilgestaan bij de laatste examenactiviteiten van examen-secretaris Wim Rozema. Ruim 35 jaar bekleedde hij deze functie en hij was al die jaren ook actief in het examenwezen bij De Eendracht. Met het spelen van ‘Elegy on the RAF theme’ werd hier muzikaal aandacht aan besteed.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *