Orkesten De Eendracht nemen deel aan festival Noord-Veluws Muziekverband

Categorieën A-orkest,Concerten,Evenementen,KingSize kinderorkest,Nieuws,Opleidingsorkest

eendracht_344Op zaterdag 18 juni zullen de beide orkesten van Muziekvereniging De Eendracht deelnemen aan het festival van het Noord-Veluws Muziekverband. Het opleidingsorkest onder leiding van Bert Groothedde zal meedoen aan het opleidingsfestival, het A-orkest onder leiding van Gerben Pol zal deelnemen aan het concertconcours. Voor beide dirigenten is het de eerste keer dat zij met onze orkesten in wedstrijdvorm zullen optreden.

Het NVMV organiseert als vanouds dit festival waarbij diverse orkesten uit de regio Noord-Oost Gelderland de muzikale strijd met elkaar aangaan. Zij kunnen hierbij diverse bekers binnenhalen zoals de Jos Lussenberg wisselbeker, voor de deelnemer met het hoogste puntenaantal, en de koraalbeker. Dit jaar vindt het festival plaats in de Rabobank Zaal van het dorpshuis in Heerde.

eendracht_330Het A-orkest zal op het podium drie werken ten gehore brengen. Met La Prière van de Belgische componist Paul Gilson wordt geopend. Dit werk komt uit diens compositie Le Rétour au Pays, waarin de terugkeer van een groepje Schotse emigranten naar hun vaderland muzikaal wordt uitgebeeld. Als hoofdwerk heeft De Eendracht gekozen voor het werk Drachten van Rob Goorhuis, die deze avond ook in de jury zal zitten. Dit werk werd gecomponeerd voor het ONFK van 2004 en beeldt de verscheidenheid van de inwoners van de moderne plaats Drachten, waar het ONFK jaarlijks plaatsvindt, uit. Het stuk berust op een melodie van een psalm die keer op keer terugkeert. Tot slot zal dirigent Gerben Pol aftellen voor Single Session van de hand van Henk Meutgeert. Dit jazzy werk zal ook de individuele kwaliteiten van onze muzikanten tonen.

Het opleidingsfestival start om 16:00, het concertfestival om 19:00. De toegangsprijs is €5,- voor een ieder van 12 jaar en ouder; €3,- voor een ieder onder de twaalf.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *