WEZEP – Muziekvereniging De Eendracht heeft zaterdag 18 februari een feestelijk Valentijnsconcert gegeven in De Kruiskerk in Wezep. Bezoekers hebben genoten van een gevarieerd repertoire van fanfareklanken. Rondom het concert was er volop gelegenheid voor een drankje, een hapje en veel gezelligheid. Reacties van het publiek waren erg enthousiast.

Het A-orkest – onder leiding van dirigent Gerben Pol – zette de avond in met de onroerende Exodus Song in een arrangement van Johan de Meij. Hoogtepunt tijdens het eerste deel van het concert was de 4-delige compositie Fleodrodum, een door Eric Swiggers geschreven werk over de geschiedenis van het brabantse dorp Vlierden.

Het opleidingsorkest van De Eendracht staat onder leiding dirigent Bert Groothedde. Hij neemt op enthousiaste en aanstekelijke wijze de kinderen mee in de wereld van fanfaremuziek. Al snel ervaren jonge muzikanten hoe mooi het is om met heel je hart muziek te mogen maken. Dat hebben ze laten horen. Het plezier spatte eraf!

Tijdens het derde deel van het concert was er ruimte voor swingende Latijns Amerikaanse nummers. Slagwerkers van De Eendracht worden opgeleid door instructeur Bart van Grinsven. Op een uitgebreid scala aan percussie-instrumenten waren ze goed in staat om deze muziek het typische Latin karakter mee te geven.

Het volgende concert van De eendracht is ‘Blaasbazen en Mini Maestro’s’ op 7 april 2017. Dit concert is speciaal voor kinderen.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *