WEZEP – Afgelopen zaterdagavond 9 februari vond in het Noorderlicht te Wezep de vierde editie van het Let there be Praise-concert plaats. Ditmaal had Chr. Muziekvereniging De Eendracht het gospelkoor Sign uit Epe uitgenodigd. Het publiek kon genieten van een mooie combinatie met prachtige praisesongs en symfonische blaasmuziek.

Een goed gevulde zaal, een lekker musicerend orkest en een enthousiast en zuiver zingend koor waren samen het recept voor een mooie avond, waarbij spetterende praisenummers elkaar afwisselden met ingetogen ‘kippenvel’nummers. De Eendracht onder leiding van dirigent Hendry van Loo en gospelkoor Sign onder leiding van Remco Hakkert verzorgden gezamenlijk een prachtig avondvullend programma waarin christelijke muziek in al haar veelzijdigheid de rode draad vormde.

De Eendracht vertolkte mooie klankwerken als Consolation, maar ook het concertwerk Between two Rivers, waarin Een vaste Burght is onze God, verwerkt was. Gospelkoor Sign viel in positieve zin op door haar enthousiasme en zuiverheid. Met liederen als Heart of Worship en het indrukwekkend a capella gezongen Agnus Deï bezorgde het koor menig bezoeker kippenvel. Met een gezamenlijk nummer I will enter sloten De Eendracht en Sign de avond mooi af.

Met veel lovende reacties na afloop kijkt De Eendracht terug op een goed concert.