De Eendracht publiekslieveling

Categorieën Evenementen

Tijdens het concertfestival van 16 juni jl. van het Noord Veluws Muziekverband wist het A-orkest van CMV De Eendracht de tweede plaats te behalen. Daarnaast werden de Wezeper muzikanten door het publiek tot publiekswinnaar uitgekozen.
’t Huiken in Elburg was afgelopen zaterdag 16 juni het decor voor een muzikale strijd tussen twaalf deelnemende orkesten van de Noord Veluwe. Verdeeld in twee klassen (basisklasse en topklasse) werd er gestreden voor een aantal prijzen.
Het A-orkest van CMV De Eendracht nam onder leiding van dirigent Hendry van Loo deel aan de muzikale strijd in de topklasse. Op het programma stonden de werken Crimond, Between The Two Rivers en het solowerk Oodles of Noodles. Gejureerd werd door de heren R. Goorhuis en D. Lautenbach, die oordeelden op basis van tien onderdelen: intonatie, klankvorming, klankbalans, techniek, articulatie, ritmiek, samenspel, dynamiek, nuancering en muzikale uitvoering. De cijferlijst van beide juryleden bevatte enkel 8,5-en en 9-ens. Goed voor een totale score van 87 punten (dus een gemiddelde van een 8,7).

Dit beeld kwam ook terug in het persoonlijke juryverslag. Enkele citaten: ‘Goede opbouw’, ‘zeer mooi’ ‘fraai slot’, ‘knap van klankbenadering’, ‘muzikaal spel’, ‘Knappe prestatie! Complimenten’. Ook het solowerk Oodles of Noodles met saxofoniste Merel van Bekkum als soliste kon rekenen op een goede beoordeling: ‘Zeer knappe solo. Zowel technisch als muzikaal’.

Al met al was de muzikale prestatie van De Eendracht goed voor een tweede prijs in de topklasse. De eerste prijs ging naar Concordia Oldebroek, de derde prijs naar David Oosterwolde. Daarnaast kon De Eendracht naar huis gaan met de publieksprijs. De publieksjury gaf De Eendracht voor houding en uitstraling, presentatie, uitstraling en algemene indruk een 9. Met twee prijzen op zak kon De Eendracht dus dik tevreden huiswaarts keren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *