De Eendracht eerste prijs op concertconcours

Categorieën Concerten,Nieuws

Zaterdag 24 november nam het A-orkest van CMV De Eendracht succesvol deel aan het concertconcours van de KNFM in Enschede. In de prestigieuze concertzaal Muziekkwartier behaalde De Eendracht 80,92 punten, goed voor een eerste prijs.

Na een succesvolle try-out tijdens het concertfestival in Ouddop (Zeeland) enkele weken geleden waren er hoge verwachtingen van de prestaties van CMV De Eendracht Wezep tijdens het concertconcours in de prachtige concertzaal in Enschede, het Muziekkwartier. Niet eerder deed De Eendracht mee aan dit concertconcours, waarvan de inschrijving de eerstmogelijke dag al vol zit.

Er waren veertien deelnemende orkesten die in verschillende divisies probeerden de top van hun kunnen te laten horen. Het A-orkest van De Eendracht kwam onder leiding van dirigent Hendry van Loo uit in de hoogste divisie, de 1e divisie. Rond 18.00 uur betraden de 55 Wezeper muzikanten het immense podium om in een driekwartier durend programma het publiek en vooral de jury te overtuigen van de kwaliteit en muzikaliteit.

Als eerste werk werd ‘Consolation’ van Jan de Haan ten gehore gebracht. Vervolgens stond ‘Concerto for Fanfare Band’ van Harrie Janssen op de lessenaar. Naast technische hoogstandjes kwam de prachtige klankkleur van De Eendracht in deze compositie goed tot zijn recht. Het muzikale vuurwerk was er bij het werk ‘The Sword and the Crown’ van Edward Gregson (arr. Hendry van Loo). In dat werk was er veel muzikaal spektakel met offstage trompetten, twee sets pauken, een soliste en een harpiste.

De driekoppige vakjury, bestaande uit Jacob de Haan, Gert Buitenhuis en Arnold Span, noemde het optreden van De Eendracht een prachtig concert, met fraaie solisten, fraaie bugelsolo, mooi spel en complimenten voor het slagwerk. De Eendracht wist een mooie sfeer te creëren met een mooie opbouw van de spanning. Ook had De Eendracht een fraaie fanfareklank, aldus de jury. Dirigent Hendry van Loo werd gecomplimenteerd met het arrangement, dat inmiddels als keuzewerk in het concertconcours-programma is opgenomen.

De totaalscore kwam uit op een eerste prijs met 80,92 punten. De muzikanten zullen de komende tijd niet stilzitten; na de nodige kerstoptredens staat op 9 februari 2013 weer een Let there be praise-concert op de agenda. Dit concert is inmiddels een begrip geworden in de regio, houd die datum dus alvast vrij.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *