Promotieconcert De Eendracht trekt veel belangstelling

Categorieën A-orkest,Concerten,Evenementen,Nieuws,Opleidingsorkest

Christelijke muziekvereniging De Eendracht gaf zaterdagavond een promotieconcert in een bomvolle Kruiskerk. Donateurs, sponsoren en ouders van leerlingen die meedoen aan het scholenproject konden genieten van muziek, dans en zang en zelfs van eigen gemaakte instrumenten. Het schoolorkest, het opleidingsorkest en het A-orkest van De Eendracht werkten mee aan dit muzikale feest. Docent en dirigent Bert Groothedde praatte het geheel aanstekelijk aan elkaar.

IMG_7427Muziek maak je samen! Dat is het thema van de samenwerking tussen De Eendracht en Cambiumscholen De Bron en De Rank in Wezep. De kinderen lieten enthousiast zien en horen wat ze geleerd hebben. De optredens van het schoolorkest en van het opleidingsorkest van De Eendracht stonden onder leiding van docent en dirigent Bert Groothedde. Het A-orkest – onder leiding van dirigent Gerben Pol – zorgde voor een vrolijke muzikale omlijsting van de optredens van de kinderen.

Professionele docenten van De Eendracht geven muzieklessen op de scholen, die onderdeel zijn van het reguliere lespakket. Het schoolorkest is een leuk extraatje voor wie al een muziekinstrument speelt of graag wil leren om samen met andere kinderen te spelen op een blaasinstrument.

De Eendracht biedt als muziekvereniging een eigentijds opleidingstraject. Met de juiste mix van plezier en gedrevenheid is De Eendracht een aantrekkelijke vereniging voor de jeugd. Er is een continue doorstroom van leerlingen naar het opleidingsorkest en vervolgens naar het A-orkest. Het A-orkest musiceert in de top van de eerste divisie.

Fotografie: Alida Bosma

Video: Aart Veldman

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *