Promotieconcert CMV de Eendracht

Categorieën A-orkest,Concerten,Evenementen,Nieuws,Opleidingsorkest

Op zaterdag 16 april organiseert CMV De Eendracht een promotieconcert. Tijdens dit concert presenteert de vereniging haar afzonderlijke onderdelen. Zo zijn er optredens van het A-orkest en het opleidingsorkest, maar ook een presentatie van het scholenproject op de basisscholen De Bron en De Rank.

CMV de Eendracht

Met muzikanten in de leeftijd van 7 t/m 85 jaar is De Eendracht een vereniging voor jong en oud. De Eendracht repeteert in een schoolgebouw en staat dus midden in de bevolking. Momenteel telt de verenging circa 65 leden, verdeeld over een A-orkest, een opleidingsorkest en diverse lesgroepen. Het A-orkest, dat uitkomt in de 1e divisie, staat sinds september 2015 onder leiding van Gerben Pol. Het opleidingsorkest staat sindsdien onder leiding van Bert Groothedde. De Eendracht heeft een interne opleiding. Joanne van Loo is verantwoordelijk voor de opleiding van onze leden. De Eendracht is een gezellige vereniging met veel activiteiten voor leden naast de muziek.

Scholenproject

Muziek maken is leuk en bovendien hebben wetenschappelijke onderzoeken bewezen dat het een zeer positieve invloed heeft op de intelligentie en de sociale vaardigheden van kinderen. Cambiumscholen De Bron en De Rank en Muziekvereniging De Eendracht hebben daarom hun krachten gebundeld. Na een succesvolle pilot in het vorige schooljaar, geven docenten met ingang van dit schooljaar muzieklessen aan alle groepen op de genoemde basisscholen. De lessen worden gegeven door professionele docenten en zijn onderdeel van het reguliere lespakket. De kinderen krijgen les in het bespelen van instrumenten en zang. De instrumentale lessen worden verzorgd door Bert Groothedde, een muzikale duizendpoot die verbonden is aan De Eendracht als docent en dirigent van het opleidingsorkest.  De zanglessen neemt zang-/pianodocent Joke Hooikammer voor haar rekening. Door omstandigheden was zij niet in staat om deze lessen dit kalenderjaar te geven en daarom heeft Bert Groothedde deze lessen tijdelijk overgenomen. Naast de reguliere lessen is er een vrijblijvend schoolorkest in het leven geroepen. Kinderen die meer willen ervaren en meer kunnen, studeren onder leiding van Bert Groothedde liedjes in. De repetities zijn na schooltijd en duren drie kwartier. De instrumenten en muziek worden beschikbaar gesteld door De Eendracht.

Het promotieconcert vindt plaats in de Kruiskerk in Wezep, Kerkweg 2. Aanvang: 19:00. Toegang gratis.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *